TEBA

Ulusal Hikmet Akımı: Bölme sistemi yeni Irak hükümetine zarar verecek

Irak

Ulusal Hikmet Akımı Üyesi Rahim Abudi, bölme sistemine bel bağlamanın ve fikir dayatmanın yeni hükümete zarar vereceğini söyledi.

Ulusal Hikmet Akımı Üyesi Rahim Abudi, bölme sistemine bel bağlamanın ve fikir dayatmanın yeni hükümete zarar vereceğini söyledi.

Abudi, yaptığı basın açıklamasında, hükümeti kurmakla görevlendirilen Muhammed Şiya Sudani'nin çalışmalarına değindi.

Bir sonraki hükümetin yetkinlik, yetenek ve hizmet hükümeti olacağını söyleyen Abudi, "Bölme sistemine dayanmak Muhammed Şiya Sudani'nin istekleri dışında aday göstermek, yeni Irak hükümetine hizmet etmeyecek. Yeni başbakana herhangi bir fikri dayatmak hükümet ekibine ve onu destekleyen güçlere zarar verecek." dedi.

Fetih Koalisyonu Üyesi Muhammed Beldavi de yeni hükümete ilişkin açıklamada bulunarak, Sudani'nin meclis oturumunun düzenlenmesi için siyasi partileri yakınlaştırmaya çalıştığını belirtti.

Meclis oturumun pazartesi ya da salı günü düzenlenme ihtimali olduğunu vurgulayan Beldavi, "Hükümetin kurulmasındaki gecikme henüz yasal süreyi geçmedi ve ertelenmesi normal ve Sudani, görev için en iyi adayı belirlemek amacıyla taraflarla görüşüyor." açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.