TEBA

Ulusal Güvenlik Danışmanı Araci Erbil’de

Irak

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Araci, Erbil’e ziyaret gerçekleştirdi.

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Araci, Erbil’e ziyaret gerçekleştirdi.

Ulusal Güvenlik Danışmanının Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Araci’nin üst düzey askeri heyetle bugün Erbil kentine geldiği kaydedildi.

Araci, Erbil'e yaptığı ziyarette Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Rebar Ahmed ile bir araya geldi.

Görüşmede Irak ile İran arasındaki güvenlik durumu ele alındı ayrıca sınır muhafız kuvvetleri komutanı, Irak İçişleri Bakanlığının İran ile 1.493 kilometrelik sınırı korumak için aldığı önlemleri anlattı.

Rebar Ahmed ise, İçişleri Bakanlığının Irak ile İran arasındaki güvenlik anlaşması hükümlerine ilişkin aldığı tedbirleri konuk heyete sundu.

İçişleri Bakanı Ahmed, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Araci ve beraberindeki heyet ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik.” ifadesinde bulundu.

Bakan Ahmed, "Görüşme, Irak-İran arasındaki sınırın güvenliğini güçlendirecek standartların gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesi ile ilgiliydi, bu adım vatandaşlarımızı korumak ve yasa dışı faaliyetleri önlemek ve yasayı uygulamaktır." şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.