TEBA

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi ve Musul Başkonsolosu'ndan “16 Ocak” paylaşımı

Irak

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği ve Musul Başkonsolosluğu 16 Ocak Türkmen Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği ve Musul Başkonsolosluğu 16 Ocak Türkmen Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şehit edilen tüm Irak Türklerinin aziz hatırlarına saygı ve rahmetle…” ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, 16 Ocak Türkmen Şehitler Günü dolayısıyla sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bir daha böyle acılar yaşanmaması dileğiyle.” dedi.

- 16 Ocak Türkmen Şehitler Günü

“Türkmencilik” suçu isnat edilerek Necdet Koçak, Abdullah Abdurrahman, Dr. Rıza Demirci ve Adil Şerif 16 Ocak 1980 yılında idam edilerek şehit düşmüşlerdir.

Bu tarih, Türkmen halkı tarafından Türkmen Şehit Günü olarak kabul edilmiştir.

Irak Türkmen Şehitleri, Türkmen halkı ve vatanı uğruna Türkmen bayrağının dalgalanması gayesiyle hür iradeye kavuşmak gereğine inanmışlardır. 16 Ocak gününe şan veren şehitlerimizdir. Bugünün Irak Türkmen şehitlerine ayrılması Türkmenlerin millet uğruna şehit olanlara ne kadar saygı gösterdiklerinin ifadesidir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.