TEBA

Turan’dan "Kerkük'te PKK mevcudiyetine son verilmesi" çağrısı

Irak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Kerkük kentinde terör örgütü PKK’nın varlığına son verilmesi çağrısında bulundu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Kerkük kentinde terör örgütü PKK’nın varlığına son verilmesi çağrısında bulundu.

Turan, Kerkük'te ITC Eski Güvenlik Dairesi Müdürü Ahmet Tahir İsmail'in uğradığı suikast sonucu şehit edilmesinin ardından düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cenaze töreni Irak Türkmen Cephesi Başkanlığı'nda, Kerkük Valisi Rakan Cuburi, Kerkük'teki Türkmen, Arap ve Kürt partilerinin liderleri ve kent halkının katılımıyla yapıldı. Tahir'in cenazesi Kerkük'te Musalla Mezarlığında toprağa verildi.

Turan düzenlediği basın toplantısında, "Irak Türkmen Cephesi'nin önde gelen üyelerinden olan Şehit Ahmet Tahir'e düzenlenen terör saldırısını kınıyoruz. Uzun yıllar Irak Türkmen Cephesi’nin Güvenlik Dairesi'nin başında görev yapmıştır. 3 Mart 2023 Cuma günü korkakça ve hain bir terör eyleminde Kerkük merkezindeki evinde arabasına konulan bombayla şehit olmuştur.” dedi.

Turan, "PKK, bu terör eyleminin arkasındadır. Irak Türkmen Cephesi liderlerini Kerkük ve diğer illerde hedef alacağına dair bilgiler almıştık. Irak hükümetini Kerkük’te PKK tehdidine karşı defalarca bilgilendirdik." ifadesini kullandı.

Hasan Turan, suikastın detaylarının ortaya çıkarılması ve terör örgütü PKK'nın Kerkük'teki varlığına son verilmesi için silahlı kuvvetlerin başkomutanına üst düzey bir araştırma ekibi göndermesi çağrısında bulundu.

ITC Başkanı Turan, örgütün Kerkük ve Süleymaniye yolları arasında bir kampının olduğunu, parti ve sivil toplum kuruluşları adı altında faaliyet gösterdiğini belirtti.

Turan, Kerkük'ün güvenliğini bozmayı, kent halkı arasında barış içinde bir arada yaşamayı ve sosyal ilişkileri bozmayı amaçlayan terör örgütü PKK'nın varlığı konusunda uyarıda bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.