TEBA

Turan'dan hükümet çalışmalarına ilişkin açıklama

Irak

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi Başkanı Hasan Turan, Irak’ta kurulacak yeni hükümet çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, “Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi olarak, ulusal güçlerden ve siyasi bloklardan ulusal çıkarları korumalarını, ülke genelinde vatandaşların çıkarlarını olumsuz etkileyecek ihlallere izin vermemelerini talep ediyoruz.” dedi.

“Bölgemizin güvenlik ve istikrarını tehdit eden kör terörizm, bizi ulusal diyalog yolunu izlemeye zorluyor.” ifadesini kullanan Turan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Hassas bir aşamadan geçen siyasi krizi çözmek gerekir. Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi olarak siyasi sürecin ve ulusal güçlerin ortaklarıyla ilişkilerin ve toplantıların sürmesinin önemine değiniyoruz. Partiler arasındaki yakınlaşma ve diyalog olanaklarının yükseltilmesi çözüm yoludur.”

Turan, açıklamasında “Türkmen halkı, tüm siyasi güçlerden, bölgemizde reform ve mücadele ile hizmet sunma, güvenlik ve istikrarın kazanımlarını koruma önceliği olan bir hükümetin kurulmasını istiyor.” ifadesine yer verdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.