TEBA

Turan’dan Altunköprü Katliamı mesajı

Irak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Altuköprü Katliamı’nın 32. yıl dönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Altunköprü Katliamı’nın 32. yıl dönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu.

Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehit Ahmed Tahir'in terör örgütü PKK'nın hain ve korkakça eyleminde katledilmesi ve Ali Ekber'in terör örgütü DEAŞ tarafından şehit edilmesiyle aynı zamana denk gelen Altunköprü Katliamı’nın yıl dönümünde şehitlerimizi anıyoruz.” ifadesini kullandı.

Hasan Turan, “Mart 1991'de gerçekleştirilen Altunköprü Katliamı’nın şanlı Türkmen halkını hedef aldığını ve rejim tarafından işlenen bir dizi menfur suçun parçası olduğunu bir kez daha yineliyoruz.” ifadesinde bulundu.

ITC Başkanı Turan, "28 Mart 1991'de Altunköprü'de silahsız Türkmen vatandaşlarının infaz edilmesi, insanlık ve feshedilmiş Baas rejimi için kara bir lekedir. Bu katliam başarılı olmamıştır, Türkmen kimliğini yok etmeye yönelik hiçbir girişim başarılı olmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Turan, “Türkmen şehitlerimizin fedakarlıklarını gururla anıyor, onlar için rahmet ve mağfiret diliyoruz. Asil Türkmen halkımızın tüm milli, siyasi ve idari haklarını almak için aynı yolda ilerlemeye kararlıyız.” açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.