TEBA

Turan: Türkmenler, Irak'ın birliğini savunmaya hazır

Irak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, "Türkmenler, Irak'ın birliğini savunmaya hazır olduklarını yineliyor." dedi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, "Türkmenler, Irak'ın birliğini savunmaya hazır olduklarını yineliyor." dedi.

ITC Başkanı Hassan Turan,Irak ordusunun 102. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle mesaj paylaştı.

Turan mesajında, Irak'taki askeri kurumlarda Türkmenlere daha fazla rol verilmesi talebini yineledi ve Türkmen halkının Irak'ı ve toprak bütünlüğünü savunmaya her zaman hazır olduğunu vurguladı.

Hasan Turan, "Ocak 1921'in altıncı günü, çağdaş Irak tarihinde önemli bir gündür. Bu gün, Musa El-Kazım Alayı adını taşıyan birinci alay oluşturularak Irak ordusunun kuruluşu ilan edilmişti ve Türkmen unsurunun büyük bir kısmı, Irak ordusunun kurulmasına ve personelinin sağlamlaştırılmasına büyük katkı sağladı. Türkmen subayları ve ordusu, geçtiğimiz on yıllar boyunca yeterlilikleri, bütünlükleri ve Irak topraklarına bağlılıkları ile biliniyordu.” diyerek Türkmenlerin ordudaki önemine vurgu yaptı.

ITC Başkanı Turan son olarak mesajında şu taleplerde bulundu:

“Bu vesileyle, Irak'ın tüm Irak halkını kapsayan bir milli orduya sahip olması talebimizi yineliyoruz. Devletin prestijini, egemenliğini ve toprağını terör pisliği karşısında korumak ve Irak'ta üçüncü bir ana bileşen olarak Türkmenlerin kendilerine yakışan liderlik pozisyonlarını üstlenmelerinde hakkını teslim etmek ve askeri okullara kabul edilen Türkmen öğrencilerin sayısının artırılmasını talep ediyoruz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.