TEBA

Turan ile Büyükelçi Güney görüştü

Irak

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ile bir araya geldi.

Büyükelçi Güney, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Bağdat Sorumlusu Oğuzhan Dinler ve beraberindeki heyeti, ITC ve Birleşik Irak Türkmen Cephesi Listesi Başkanı Hasan Turan ve ITC yetkilileri karşıladı.

ITC Başkanlığında gerçekleştirilen görüşmeye Irak İl Meclisi Seçimlerine Birleşik Irak Türkmen Cephesi Listesinden katılan adaylar da katıldı.

Lider ve parti başkanları ile ileri düzey kadroların katıldığı toplantıda, iki kardeş ülke arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

ITC Başkanı Turan’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İki halkı ilgilendiren alanlarda ikili iş birliğinin güçlendirilmesi vurgulandı. İki ülkenin ortak çıkarlarına ulaşmak için diyalog ve ortak koordinasyon mekanizmalarının güçlendirilmesi konusunda Irak Türkmen Cephesi Başkanı, Türkmenlerin siyasi süreçteki ulusal rolünü korunmasını sağlayacak şekilde kullanmaya devam ettiğini kaydetti. Ortaklığın sağlanması ve kişilerin gelecekteki yetkilerde haklarının elde edilmesi görüşüldü.” denildi.

Heyet, TİKA’nın desteğiyle Türkmeneli Gençlik Merkezi salonunun açılışı da dahil olmak üzere çok sayıda ziyarette bulundu.

ITC kadın teşkilatının ileri kadroları ve Türkmen öğrencilerle görüşme gerçekleştirildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.