TEBA

Turan'dan Türkmen Milli Bayramı mesajı

Irak

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, 7 Ekim Türkmen Milli Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı paylaştı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, 7 Ekim Türkmen Milli Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı paylaştı.

ITC Başkanı Turan, kutlama mesajını sosyal medya hesabından paylaştı.

 Turan mesajında, “Tüm etnik grupların sahip olduğu haklara saygı gösterilen bir Birleşik Irak çatısı altında Türkmen milleti Irak’ta üçüncü ana unsur olarak kimliğini korumak için milli direnişini sürdürmektedir. Irak Türkmen Cephesi çatısı altında 7 Ekim 1997 yılında Erbil’de Türkmen siyasi güçlerin bir araya gelmesiyle Türkmen sözünün birliği gerçekleşmesi Irak Türkmenlerinin siyasi tarihinde bir gurur kaynağıdır.” sözlerini kullandı.

“Bugün, Türkmen birliği başta olmak üzere tüm Türkmeneli bölgelerinde yerlerimizin ve meşru haklarımızın korunması yanı sıra çocuklarımızın anadilde eğitim almalarını talep eden siyasi söylemlerimizde de söz verdiğimiz gibi ilerlemeye devam ediyoruz.” diyen Turan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ülkenin yaşamış olduğu siyasi kriz sürecinde Türkmenlerin kurulacak olan hükümette temsil edilmeleri yanı sıra ulusal diyalog ve ortaklık konusundaki ulusal bağlılıklarını yinelediklerini vurgulayarak, bölgenin ve Irak’ın istikrarını sağlamakla birlikte elde edilen kazanımları korumak adına çalışmalarına devam ediyor. Özümüzü ve safımızı birleştirmemiz meşru haklarımızı elde etmemizdeki tek güvencedir.”

 Mesajında, Türkmen partilerinin, yetkinliklerinin, şahsiyetlerinin ve tüm Türkmen milletinin adaletsizlik ve marjinalleşmeyle mücadelede ve Türkmen varlığını tüm ulusal forumlarda her alanda sürdürmedeki rolüne değinen Turan, Türkmenlerin Irak milletinin önemli bir bileşeni olduğuna dikkat çekti.

Turan, Türkmenlerin, Irak’ın birliğini, egemenliğini savunmakla birlikte terörle olan mücadelesinde önemli bir yer aldığını vurguladı. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.