TEBA

Turan'dan seçim sonuçlarına ilişkin açıklama: “Kazanan millet ve listemizdir”

Irak

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi Başkanı Hasan Turan, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi Başkanı Hasan Turan, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

Turan, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu açıklamada, “Bugün nihai olmayan seçim sonuçları açıklandı ancak henüz sayımı yapılmayan oylar da var. Listemiz seçimlerde üçüncü, KYB birinci ve valinin listesi ikinci sırada yer alıyor. 72 bin oy kazandık.” dedi.

“Milletimize çok teşekkür ediyoruz, 72 bin seçmen bize oy vererek güvendi.” diyen Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Aynı zamanda da listemize oy vermek isteyen ancak seçim cihazlarında parmak izlerinin okunmaması sebebiyle oy veremeyen çok sayıda vatandaşımızın da olduğunu biliyoruz. Maalesef sadece Kerkük’te değil bütün Irak’ta bazı cihazlarda sorun yaşandı. Aynı zamanda milletimizden morallerini bozmamalarını istiyorum.”

Turan, “Yüzde 6’lık oranında kalan oy sayılarının açıklanmasının ardından kaç sandalye kazandığımız tamamen belli olacak, şu an için 2 sandalye aldığımız belirtiliyor ancak resmi bir kaynak henüz yok. Kalan oyların da açıklanmasını beklemeliyiz. Kazanan millettir, listemiz 72 bin oy almışsa bu milletimizin sayesindedir. Kazanan millettir, kazanan listemiz, cephemizdir. Herkesin emin olmasını isteriz ki cephenin içerisinde payı ve temsilyeti olmazsa Kerkük hükümeti kurulmaz. Her zaman milletimizin yanındayız.” açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.