TEBA

Turan, Başbakan Sudani'ye Türkmenlerin taleplerini iletti

Irak

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Başkanı Hasan Turan, Devleti Yönetme İttifakı liderlerinin toplantısında Türkmenlerin mevcut durumunu ele aldı.

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan, Devleti Yönetme İttifakı liderlerinin toplantısında Türkmenlerin mevcut durumunu ele aldı.


Hasan Turan, bugün düzenlenen Devleti Yönetme İttifakı'nın toplantısına katıldı. Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi, siyasi bloklar ve ulusal güçlerin liderleri toplantıya katıldı.

Toplantıda, siyasi ve güvenlik koşulları, mevcut sorunlar ve Washington'u ziyaret eden hükümet yetkililerinin raporu dinlendi.


ITC Başkanı Turan, Irak'taki Türkmen bileşeninin koşullarını, taleplerini ve ulusal karar verme mekanizmalarında daha büyük bir rol kullanmayı talep ettiklerini ve meşru hakları dile getirdi. 

Turan’ın ulusal karar almada daha büyük rol oynayabilmek için Irak’taki Türkmen bileşeninin durumu, talepleri ve talep ettikleri meşru haklarına değindiği ayrıca Türkmen vekillerin taleplerini desteklediği aktarıldı. Turan’ın, Türkmenlerin taleplerini Başbakanı Sudani’ye detaylı bir şekilde ilettiği bildirildi.

Hasan Turan toplantıda, vatandaşlara sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi, elektrik ve enerji sektörlerindeki yatırım fırsatlarının artırılması, para kaçakçılığıyla mücadelede hükümet çabalarını desteklediğini vurguladı.


Toplantıda, federal bütçe yasasının tamamlanması ve oylama için Temsilciler Meclisi'ne sunulması çağrısı yapıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.