TEBA

Temizeller Komisyonu: Yolsuzlukla mücadele ordusu kurulmasını istiyoruz

Irak

Irak Temizeller Komisyonu Başkanı Haydar Hanun, “yolsuzlukla mücadele ordusu” sisteminin kurulması talebinde bulundu.

Temizeller Komisyonundan yapılan açıklamada, Hanun’un Barolar Birliğinin ileri gelen çalışanları ile toplandığı belirtildi.

Komisyonun yolsuzlukla mücadelede, Barolar Birliği dahil tüm tarafların desteğine ihtiyaç duyduğu kaydedilen açıklamaya göre toplantıda Hanun, “Yolsuzluk birikti ve normal bir suçtan karmaşık bir olguya dönüştü. Yozlaşmış insanlar dinin, milliyetçiliğin ve kabileciliğin arkasına saklanıyor.” denildi.

Açıklamaya göre toplantıda, başkanlığını Temizeller Komisyonu Başkanı’nın yaptığı, Soruşturma ve Kurtarma Dairesi Genel müdürlerinin üyeliğinden oluşan Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Komisyonunun yapısını anlatan Hanun, komisyonun anayasanın 102. maddesinde belirtildiği gibi bağımsız kuruluşlardan biri olduğunu söyledi.

Açıklamada, Temizeller Komisyonunun vilayetlerdeki yolsuzluk olaylarını seçip soruşturmak ve Bağdat'a nakletmek için Yüksek Yargı Başkanı'nın onayına sahip olduğuna dikkat çekildi.

"Ebi Ali Basri" ekibi olarak bilinen yürütme başkanının oluşturduğu destek ekibinin, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun çalışmalarına destek verdiği vurgulanan açıklamada, Hanun’un “yolsuzlukla mücadele ordusu” sisteminin kurulması talebinde bulunduğu aktarıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.