TEBA

Temizeller Komisyonu: Irak'ta yolsuzluğa bulaşmış yetkililere yer yok

Irak

Yolsuzlukla mücadelenin terörle mücadeleden daha karmaşık olduğu ve Irak'ta yolsuzluğa bulaşmış yetkililere yer olmadığı bildirildi.

Irak Temizeller Komisyonu Başkanı Haydar Hanun, yolsuzlukla mücadelenin terörle mücadeleden daha karmaşık olduğunu ve Irak'ta yolsuzluğa bulaşmış yetkililere yer olmadığını belirtti.

Temizeller Komisyonundan yapılan açıklamada, Haydar Hanun'un Bağdat Soruşturma Müdürlüğü idaresi ve ekibi ile bir araya geldiği aktarılırken Hanun'un, "Yolsuzlukla mücadele çabalarını yoğunlaştırmalı ve kamu gelirlerini ihlal edenleri kovuşturmalılar." sözlerine yer verildi.

Hanun, "Yolsuzlukla mücadele, terörle mücadeleden daha karmaşıktır, çünkü teröre karşı mücadele açıktır ve düşmanlar tespit edilmiştir, oysa bizim yolsuzlukla mücadelemiz karışıktır ve onların yozlaşmış saraylarını yok etmek için özenli soruşturma gerektirir." dedi.

"Yolsuzlukla mücadele, yeniden yapılanma, yatırım ve ülkenin ekonomik büyüme sürecine girmesinin önündeki engelleri ortadan kaldırabilecek en etkili çözümlerden biridir." diyen Hanun, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Pozisyonları ne kadar yüksek olursa olsun yolsuzluğa bulaşmış üst düzey yetkilileri sorumlu tutun ve cezadan kaçamayacaklarından emin olun. Irak sadık bir Irak'tır. Yolsuzluğa bulaşmış yetkililere yer yoktur. Yozlaşmış insanlar vatandaşların geçim kaynaklarını ve yeteneklerini çalar ve gelecek nesillerin geleceğini kaybetmelerine neden olur, bu nedenle yolsuzlukla mücadele etmek için her türlü çabayı göstermeliyiz."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.