TEBA

Talabani: "Türkiye ile sorunumuz farklı görüşler"

Irak

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, “Türkiye ile sorunumuz farklı görüşlerdir, biz diyalog yoluyla sorunlar çözmek istiyoruz.” dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, “Türkiye ile sorunumuz farklı görüşlerdir, biz diyalog yoluyla sorunlar çözmek istiyoruz.” dedi.

Talabani, Erbil'de düzenlenen Ortadoğu Araştırma Enstitüsü (MERI) Forumuna katılarak açıklamada bulundu.

Bafıl Talabani, "KYB'nin çok özel bir tarihi var. Bizim için önemli olan birliği sağlamaktır. Amacımız çok basit ve Kürt milletine hizmet için elimizden geleni yapacağız.” ifadesinde bulundu.

“Artık herkes maaş durumunu biliyor, maaşları gerektiği gibi sağlayamayabiliriz ancak güvenliği korumak için yapabileceğimiz çok şey var.” diyen Talabani, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Beni en çok üzen konulardan biri kadın ve gençlik meselesi. Kürdistan'ın zengin olduğunu sık sık söylüyoruz. Petrol var, gaz var diyoruz ama çoğunluğu genç, zengin, tamamı eğitimli, iyi kız ve erkek çocuklardan oluşan halkımıza, üniversiteden mezun olan gençlerin çalışabileceği bir ortam yaratmamız gerektiğini söylüyoruz. Bunu tek başına KYB yapamaz, bunu hükümet aracılığıyla yapmalıyız.”

Talabani, "En kısa sürede tüm taraflara heyet göndermeyi düşünüyoruz, programımızı yeni bir görüşle anlatacağız, tüm taraflarla yeniden başlayacağız, inşallah niyetimiz kabul edilecektir." ifadesinde bulundu.

Talabani, “PKK'nın KYB ile koordinasyonu” meselesinde Türkiye ile sorunların olduğunu belirterek, "Bizim Türkiye ile sorunumuz farklı görüşler. Bizim PKK ile ilişkimiz yok. Süleymaniye'de kapatılmasını isteyen birçok parti var, Bağdat'a gittim ve kapatılmalarını istedim. Bir parti diğer partiyi kapatmamalı dediler.” ifadesinde bulundu.

Diyalog yoluyla sorunların çözülmesinden yana olduklarını kaydeden Talabani, “Biz ülkelerle sorunlarımızın olmasını istemiyoruz. Sorunların çözülmesinden yanayız. Baskı, saldırı ve insansız hava araçları ile diyalog yapamayız.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.