TEBA

Talabani: Halkın refahı hükümetin önceliği olmalı

Irak

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, anayasanın sorunların çözümünde temel faktör olduğunu belirtti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, anayasanın sorunların çözümünde temel faktör olduğunu belirtti.

Talabani, yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile genel durum ve hükümetin daha fazla hizmet sunma çabalarını görüşmek üzere bir araya geldiğini aktardı.

Görüşmede, bölgedeki sorunları çözmek ve istikrarı korumak için siyasi güçler ve partiler arasındaki koordinasyon ve iş birliğine değinildi.

Talabani, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi heyetinin Bağdat'la ulusal anlaşmaya varma çabalarına dikkat çekerek, sorunların çözümünde anayasaya dönüş ve gerçek ortaklığın temel faktör olduğunu bildirdi.

Bafıl Talabani, “Halkın hayatı ve refahı hükümetin önceliği olmalı ve herkes bu amaçla iş birliği yapmalıdır.” dedi.

Talabani ayrıca bölgenin hassas bir süreçten geçtiğini, istenmeyen olaylardan korumanın herkesin görevi olduğunu söyledi.

Sudani, Bağdat hükümetinin tüm Irak vilayetlerindeki vatandaşların refahının farkında olduğunu ve ülkede olumlu sosyal duruma ulaşmak için hizmet düzeyinin iyileştirilmesine önem verdiğini kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.