TEBA

Talabani'den ITC'ye ziyaret

Irak

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Hasan Turan ile bir araya geldi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Talabani, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Bağdat İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

ITC Başkanı Hasan Turan, sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı paylaşımda, Talabani ile bir araya geldiklerini belirtti.

Talabani'nin ITC Bağdat İl Başkanlığını ziyaret ettiğini vurgulayan Turan, paylaşımında ziyarete ilişkin bir kareye de yer verdi.

Irak’taki siyasi gelişmelerin ve Kerkük'ün durumunun ele alındığı görüşmede, siyasi olarak dışlanan Türkmenlerin Irak hükümetinde ve yerel yönetimlerde yer almasının önemi masaya yatırıldı.

Görüşmede Kerkük'ün istikrarı ve geleceği hakkında uzlaşıya dayalı çözümün desteklenmesine işaret edildi.

ITC lideri Turan, "Türkmenler, Kerkük’teki bileşenler arasında diyalog ve ortaklığı destekliyor ve ulusal kazanımlara da önem veriyor." ifadelerini kullandı.

KYB lideri Talabani, bir süredir Bağdat’ta siyasi liderler ve hükümet yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu görüşme de Turan başkanlığındaki ITC ile KYB arasında "ilk üst düzey temas" niteliği taşıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.