TEBA

Sudani’den il meclisi seçimlerine ilişkin açıklama

Irak

Irak Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, bakanlıklar ve tüm kurumların seçim komisyonunu destekleme taahhüdünü yeniden vurguladı.

Irak Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, bakanlıklar ve tüm kurumların seçim komisyonunu destekleme taahhüdünü yeniden vurguladı.

Başbakan Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Halbusi, Yüksek Bağımsız Seçim Komitesi Başkanı ve üyeleri ile bir araya geldi.

Görüşmede, il meclisi seçimlerinin gerçekleşmesine yönelik son hazırlıklar ve prosedürler değerlendirildi. İl Meclisi Seçimlerinin 18 Aralık'ta planlandığı tarihte yapılacağı ele alındı.

Başbakan Sudani, tüm devlet kurumları ve bakanlıklara, seçim komisyonunun görevini başarılı bir şekilde yerine getirmesi için destek ve katkı sağlama konusundaki sıkı yönergelerin verildiğini vurgulayarak, seçimlerin başarılı olması için her türlü destek sağlanması gerektiğini teyit etti.

Meclis Başkanı Halbusi ise seçimlerin anayasal bir zorunluluk olduğunu belirtirken yasama yetkisinin, seçim komisyonunun görevini yerine getirmesini desteklemek için yürütme yetkisi ile işbirliği içinde olduğunu açıkladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.