TEBA

Sudani’den Dicle ve Fırat nehri uyarısı

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Dicle ve Fırat nehirlerinin su seviyesinin düşmesinin acil uluslararası müdahale gerektirdiğini belirtti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Dicle ve Fırat nehirlerinin su seviyesinin düşmesinin acil uluslararası müdahale gerektirdiğini belirtti.

Sudani, Bağdat Uluslararası Üçüncü Su Konferansında yaptığı konuşmada, “Su dosyası tüm dünya ülkelerinde hassas ve önemli hâle gelmiştir.” diyerek su kıtlığı sorunuyla baş edebilmek için birçok planlama yaptıklarını kaydetti.

Gelişmiş ülkelerin yöntemlerine yöneldiklerini aktaran Sudani, deniz suyunun arıtılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

“Su kıtlığı Irak'ın kültür ve medeniyeti için bir tehdit oluşturuyor.” diyen Sudani, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dicle ve Fırat nehirlerinin su seviyelerinin düşmesi acil uluslararası müdahale gerektiriyor. Çabalarımız, nesillerimize iyi bir çevre sağlamak için riskleri ortadan kaldırmaya veya azaltmaya odaklanmalıdır. Komşu ülkelerle görüşmelerimiz, su sorununu ele almak, adil ve eşit bir paylaşım sağlamak için yapıcı ve verimli diyalog dili üzerinde yoğunlaştı.”

6-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Bağdat Uluslararası Su Konferansına çok sayıda ülkeden birçok uzman ve yetkili katılıyor.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.