TEBA

Sudani: Yoksulluk oranı, koronavirüs ve yolsuzluk nedeniyle arttı

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, “Irak'ta yoksulluk oranları, koronavirüs salgını ve yolsuzluk nedeniyle arttı.” dedi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, “Irak'ta yoksulluk oranları, koronavirüs salgını ve yolsuzluk nedeniyle arttı.” dedi.

Sudani, kabinesinin altı ayını doldurması münasebetiyle açıklamada bulundu.

Başbakan Sudani, "Son altı ayı bütçesiz geçirdik. Hizmetleri iyileştirmek, çeşitli nedenlerle askıya alınan projeleri tamamlamak için vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına gerçekçi bir vizyonla çalışmalara başladık." ifadesinde bulundu.

Sudani, çalışmaları kapsamında hükümetin Bağdat ve diğer illerde 414 okul inşa ettiğini kaydetti.

“Bağdat ve diğer Irak vilayetlerinde daha önce yoksullar için inşa edilmemiş beş yerleşim yeri ilan ettik.” diyen Sudani, Irak'ta yoksulluk oranının, koronavirüs salgını ve yolsuzluk nedeniyle artış gösterdiğini belirtti.

Sudani, “Irak hükümeti, sosyal yardım maaşı almaya hak kazanamayanlara 150 milyar dinarı devlet hazinesine iade ederken, iş kredisi kapsamındaki 100 bin aileye kredi sağladı.” ifadesini kullandı.

Yolsuzlukla mücadelenin sadece ceza yoluyla olmayacağını, mali ve idari işlerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Sudani, “Yolsuzlukla mücadelenin en önemli çalışmalarından biri büyük bir petrol kaçakçılığı şebekesinin ifşa edilmesiydi. Şebekenin tüm üyeleri tutuklandı. Şu anda cezaevinde yargılanmayı bekliyor.” açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.