TEBA

Sudani: Kürdistan Bölgesi’nin maaşları mahkeme kararına göre ödenecek

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) çalışanlarının maaşlarını ödemeye devam edeceklerini belirtti.

Başbakan Sudani ve IKBY Başkanı Neçirvan Barzani dün Bağdat'ta gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu.

Sudani, Irak hükümeti ile IKBY Başkanlığı arasında istikrarlı bir ilişki bulunduğunu, Neçirvan Barzani'nin ekonomi, icraatlar ve vatandaşları ilgilendiren diğer bütün konularda her zaman yanlarında olduğunu kaydetti.

Sudani konuşmasında, “Kürdistan Bölgesi'nde tartışılan ve rolümüz açısından önemli olan konulardan biri de Kürdistan Bölgesi Hükümeti çalışanlarının maaşlarının ödenmesidir. Irak Maliye Bakanlığı, Kürdistan Maliye Bakanlığı ile koordineli olarak bankaya maaşların yatırılması öncesinde gerekli prosedürleri tamamlamaya başlamıştır. Bu Federal Mahkeme tarafından da vurgulanmıştır. Şubat ve Mart aylarının maaşları tam olarak dağıtıldı ve parayı Federal Mahkeme'nin kararıyla çelişmeyecek şekilde ödemeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Sudani, Barzani ile yapılan görüşmede petrol ihracatı ve genel bütçe yasasının ele alındığını da söyledi.

Neçirvan Barzani, “Bugün bizi sıcak bir şekilde karşılaması ve Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki sorunların yanı sıra Irak'taki tüm sorunların çözümü için gösterdiği çabalar için teşekkür ediyorum.” dedi.

Barzani, “Hükümet programımın başarısına desteğimizi vurguladık ve hükümeti kurmak için varılan anlaşmanın uygulanmasının altını çizdik. Toplantıda Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki ilişkilerin geleceği ele alındı. Kendisinin başkanlığında Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki ilişkide tüm Irak'ın ve Kürdistan Bölgesi'nin yararına olacak ortak bir anlayışa ulaşabileceğiz.” diye konuştu.

Barzani petrol konusuna ilişkin, “Kendisinin de söylediği gibi bu toplantıda petrol konusunu da ele aldık ve bu konuda halen bazı sorunlar var ancak prensipte bazı iyi anlaşmalara varıldı ve petrol sorununun bir an önce çözülmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.