TEBA

Sudani, Kerkük ve Diyale'nin emniyet durumunu görüştü

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Kerkük ve Diyale'nin emniyet durumunu görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdiği vurgulandı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin Kerkük ve Diyale'nin emniyet durumunu görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdiği vurgulandı.

Irak Başbakanlığından yapılan açıklamada, Muhammed Şiya Sudani'nin üst düzey güvenlik yetkililerinin katıldığı ve Kerkük ile Diyale'nin emniyet durumunun ele alındığı bir toplantıya başkanlık ettiği vurgulandı.

Terör saldırılarının tekrarını önlemeye yönelik yeni güvenlik planlarının ele alındığı toplantıda Sudani, bu tür olayların misilleme yapılmadan atlatılmayacağını söyledi.

Sudani'nin, askeri komutanlara özellikle DEAŞ ve teröristlerin faaliyet gösterdiği bölgelerdeki güvenlik planlarını gözden geçirmeleri yönünde talimat verdiği aktarıldı.

Başbakan Sudani, yaşanacak saldırılar hakkında önceden bilgi sahibi olmak için istihbarat birimleri arasındaki koordinasyonun önemine değindi.

Terör örgütü DEAŞ üyeleri dün gece saatlerinde Diyale ilinin Bakuba ilçesindeki bir köye saldırı düzenledi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de ağır yaralandı.

Kerkük'ün Riyaz ilçesine bağlı Sefre köyü çevresinde 18 Aralık Pazar günü terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından düzenlenen bombalı saldırıda federal polis gücünden 9 kişi hayatını kaybetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.