TEBA

Sudani ile Hamaney görüştü

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak'ın komşu ülkeler için bir tehdit haline gelmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak'ın komşu ülkeler için bir tehdit haline gelmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Muhamed Şiya Sudani'nin İran ziyareti kapsamında başkent Tahran'da İran lideri Ali Hamaney ile bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamaya göre Sudani, İran'a terör ve uyuşturucuyla mücadelede verdiği destek için teşekkür etti.

"İran ile ilişkilerimizin ekonomik ve hizmet durumunu iyileştirmesini bekliyoruz." diyen Sudani, Irak'ın komşu ülkeler için bir tehdit haline gelmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Yeni görevinden dolayı Sudani'yi tebrik eden İran lideri Hamaney, "Irak'ın güvenliği İslam Cumhuriyeti'nin güvenliğidir." dedi.

İran medyasına göre Hamaney, Irak topraklarının İran'ın güvenliğini baltalamak için kullanılmaması çağrısında bulunarak, "Irak'ın bazı bölgeleri İran'ın güvenliğini baltalamak için kullanılıyor ve çözüm, Irak federal hükümetinin bu bölgeleri kontrol etmesi." ifadesini kullandı. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.