TEBA

Sudani ile Arap Birliği Genel Sekreteri görüştü

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Irak'taki gelişmeleri ve bölgesel meseleleri ele aldı.

Arap Birliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Ebu Gayt, Mısır'ı ziyaret eden Sudani ile Kahire'deki Arap Birliği merkezinde bir araya geldi.

Görüşmede Ebu Gayt'a, Irak Meclisinde onaylanan 3 yıllık hükümet bütçesi ile ülkedeki gelişmelere ilişkin bilgi veren Sudani, başta bölge ülkeleri arasında ticareti kolaylaştırmak için demir yolları ve limanların yenilenmesi olmak üzere Irak’ın bir dizi ortak proje aracılığıyla bölgede ekonomik bütünleşmeyi güçlendirme vizyonunu anlattı.

Ebu Gayt ise Irak'ın önemine değinerek, bölgedeki gerilimi azaltmak için attığı adımlardan memnuniyet duyduğunu ve bu çabaların bölge istikrarına olumlu yansıyacağını kaydetti.

Irak ve tüm Arap ülkelerinin refaha ve istikrara ulaşması için ekonomik bütünleşmenin önemine vurgu yapan Ebu Gayt, genç kesimde işsizliğin sona erdirilmesi ve istihdam ile ekonomik meselelerin öncelikli olması gerektiğine inandığını dile getirdi.

Arap ülkelerindeki çeşitli konulara değinen Arap Birligi Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, başta Filistin meselesi olmak üzere Irak'ın çeşitli konulara verdiği destekten duyduğu memnuniyetini ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.