TEBA

Sudani'den talimat: Yerli silah ve mühimmat kullanın

Irak

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Muhammed Şiya Sudani, güvenlik ve askeri kurumların, silah ya da askeri teçhizat temin ederken Irak Askeri Sanayi Kurulu'nun imkanlarından yararlanması gerektiğini söyledi.

Başbakan Sudani, Güvenlik Güçlerini Silahlandırma Yüksek Komisyonu ile dün gerçekleştirdiği toplantıda açıklamalarda bulundu.

Güvenlik güçlerinin silahlandırılmasına ilişkin genel bir politikanın oluşturulması konusunun ele alındığı toplantıda Sudani, güvenlik güçlerine silah ve mühimmat tedarikinde Askeri Sanayi Kurulu'nun imkanlarına güvenilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Merkezi Bağdat'ta olan Askeri Sanayi Kurulu, 2019 yılında kurulmuştur ve doğrudan Silahlı Kuvvetler Başkomutanına bağlıdır.

Askeri Sanayi Kurulu aracılığıyla, silah ve mühimmat tedarik edebilmek için güvenlik ile askeri kurumlar arasında ortak bir plan hazırlanması gerektiğine işaret eden Sudani, kurulun tüm güvenlik ve askeri kurumlara ürettiği silahlar ile mühimmat hakkında eksiksiz bilgi vermesi gerektiğini belirtti.

Irak 2003'ten bu yana ABD, Rusya, Japonya ve Güney Kore de dahil olmak üzere bir dizi ülkeden güvenlik güçlerini silahlandırmak için çeşitli sözleşmeler imzaladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.