TEBA

Sudani'den sandıklar kapandıktan sonra ilk açıklama

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, il meclisi seçimlerinin 2013'ten bu yana tökezleyen gecikmiş iradenin hayata geçirilmesi yönünde bir başka adım olduğunu belirterek, “Belki de bu başarının en belirgin örneği Kerkük'te 2005'ten bu yana ertelenen seçimlerin yapılmasıydı.” dedi.

Irak İl Meclisi Seçimleri için başlatılan oy verme sürecinin bu akşam saat 18.00’de sona ermesinin ardından Başbakan Sudani açıklamada bulundu.


Sudani, “Demokratik ve idari sistemimizin bu önemli anayasal hakkı olan il meclisi seçimlerini tamamlarken, Irak halkımızı en içten tebrik ve dualarımla selamlıyorum. Seçim sürecinin başarısında görev ve görevlerini yerine getiren, her tür ve oluşumdaki kahraman güvenlik güçlerimize teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.” diyerek tebriklerini dile getirdi.


Sudani, “Ayrıca tüm sandık yetkililerine ve Seçim Komisyonuna, bu somut başarıda emeği geçen herkese, ayrıca hukuk çerçevesinde seçim sürecini düzenleyen, şeffaflığını ve bütünlüğünü koruyan her şeye, saygın Temsilciler Meclisine ve Irak ulusal siyasi güçlerine teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadesinde bulundu.


Kerkük vurgusu

“İl meclisi seçimleri, hükümetin gündemine olan bağlılığının gerçekleşmesi, sivil barış ve istikrarın güçlendirilmesi ve 2013'ten bu yana tökezleyen gecikmiş iradenin hayata geçirilmesi yönünde bir başka adımdır.” diyen Sudani, “Belki de bu başarının en belirgin örneği Kerkük'te 2005'ten bu yana ertelenen seçimlerin yapılmasıydı. Bu yetkinin uygulanmasına yardım eden ve katkıda bulunan herkesi tebrik ediyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.