TEBA

Sudani'den 2023 Bütçe Yasa Tasarısına yönelik açıklama

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak Meclisi tatile girmeden önce 2023 yılı Bütçe Yasa Tasarısını hazırlayacağını duyurdu.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Irak Meclisi tatile girmeden önce 2023 yılı Bütçe Yasa Tasarısını hazırlayacağını duyurdu.

Başbakan Sudani, dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunarak, "Meclis tatili gelmeden önce bütçenin hazırlanması için çalışacağız. Gerçekten yapacağız." dedi.

Bakanlıklara 2023 yılı bütçesini hazırlamaları için talimat verdiğini dile getiren Başbakan Sudani, "Bu hükümetin kanunu uygulamaya kararlı olduğunu söylemek istiyorum. Kanun, Merkez Bankasının para politikasını belirlemesine izin veriyor. Bankanın vereceği her karara uyacağız ve bankanın bağımsızlığını koruyacağız." ifadelerini kullandı.

"Döviz kurunun değiştirilmesine ilişkin kararla ilgili olarak yoksulları, orta sınıfı ve dar gelirlileri korumaya yönelik hiçbir önlem alınmamış, bu da vatandaşlar için sorun yaratmıştır." diyen Sudani, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Hükümet olarak Irak'ın tüm kesimlerini korumaya kararlıyız, vatandaşların karşılaştığı engelleri ve sorunları azaltmak için yakın gelecekte yeni kararlar vermeye çalışacağız."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.