TEBA

Sudani'den 10 valiye 100 gün mühlet

Irak

Şii Koordinasyon Çerçevesi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin 10 valiye çalışma şeklini düzeltmeleri için 100 gün süre verdiğini bildirdi.

Şii Koordinasyon Çerçevesi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani'nin 10 valiye çalışma şeklini düzeltmeleri için 100 gün süre verdiğini bildirdi.

Koordinasyon Çerçevesi liderlerinden Turki Atabi yaptığı açıklamada, "Valilerle bir haftadan uzun bir süre önce yapılan ilk toplantıda, Başbakan Muhammed Şiya Sudani, dönemin engellerini ve bazı zayıflıklarını doğrudan ifşa eden ve hükümetin artık hiçbir hatayı ve olumsuz eylemi görmezden gelmesini sağlayan önemli bir maddeye yer verdi." dedi.

Atabi, "Sudani'nin değindiği kilit noktalardan biri, özellikle düşük performans ve çok sayıda şikayet bulunan ve bazılarında yolsuzluk davası bulunan illerindeki çalışma sürecini düzeltmeleri için 10 valiye 100 gün süre vermiş olmasıydı." ifadelerini kullandı.

Değerlendirme heyetlerinin tüm detayları öğrenmek için illeri gezmeye başladığını söyleyen Atabi, bazı valilerin önümdeki haftalarda görevden alınması beklendiğini aktardı.

Atabi ayrıca, "Özellikle vilayetler üzerinde büyük etkisi olan zayıf performans ve gücün kötüye kullanılması nedenlerinden dolayı bazı valilerin değiştirilmesi gerekmektedir." açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.