TEBA

Sudani: Bütçe tasarısı tamamlanmak üzere

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, hükümetin Irak dinarının ABD doları karşısında değer kazanması için Irak Merkez Bankasını desteklemeye devam ettiğini belirtti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, hükümetin Irak dinarının ABD doları karşısında değer kazanması için Irak Merkez Bankasını desteklemeye devam ettiğini belirtti.

Sudani, Bağdat’ta eski Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi'nin Başkanı Muhammed Bakır Hakim'in vefatının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende açıklamada bulundu.

Kabinesinin yolsuzluğu ortadan kaldırmak için attığı adımlardan söz eden Sudani, birçok sektörde reform yaptıklarını ve yolsuzluğu ortadan kaldırmak için çabalarını sürdüreceklerini belirtti.

Sudani, hükümetinin 2023 yılı bütçe yasa tasarısını tamamlamak üzere olduğunu duyurdu.

“Irak halkı daha iyi bir yaşamı hak ediyor ve onların geçim kaynaklarını iyileştirmek için çalışmalıyız.” diyen Başbakan Sudani, dolar kurundaki istikrarsızlığa da değinere şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet, Irak Merkez Bankasının Irak dinarını ABD doları karşısında değer kazanması için desteklemeye devam ediyor. Doları dinar karşısında istikrara kavuşturmak için tüm önlemleri aldık.”

Sudani, hükümetin görevinin planlama ve kalkınma, dengesizlikleri gidermek, ekonomik fırsatlar yaratmak, kamu ve özel sektörün çalışmasına zemin hazırlamak olduğunu vurguladı.

Başbakan Sudani, “Cesur ve ciddi liderler olduğu sürece, her türlü güvenlik güçlerimiz muktedir ve güçlü oldukça, biz de çalışmaya devam edeceğiz.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.