TEBA

Sudani, acı olayın yaşandığı Hamdaniye’de

Irak

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Musul’un Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda meydana gelen yangını olay yerinde incelemek için bu sabah Musul’a gitti. Sudani taziyeye katıldı ve yaralıları ziyaret etti.

Başbakan Sudani, Hamdaniye’de yangında yaralıları hastanede ziyaret etti. Yaralılar için gerekli sağlık desteğinin sunulmasını isteyen Sudani, durumu ağır olanların tedavi için ülke dışına gönderileceğini söyledi.

Sudaniye, Irak İçişleri Bakanı Abdulemir Şimeri, Göç ve Göçmenler Bakanı Ivan Faik ve Musul Valisi Necım Cuburi eşlik etti.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sudani, Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda çıkan yangında hayatını kaybedenler için Başpiskoposluk’ta düzenlenen taziye merasimine katıldı.Irak Başbakanı ayrıca düğün salonları, lokantalar ve otellerin yangın gibi olaylara karşı güvenlik ve sağlık kurallarına uyup uymadığının kontrol edilmesi talimatı verdi.

Sudani, olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için kurulan soruşturma ekibinin raporunu 72 saat içinde tamamlamasını da istedi.

Hamdaniye'de 26 Eylül'de bir düğün salonunda meydana gelen yangında 100'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 200 kişi de yaralanmıştı.

Irak başbakanı üç günlük ulusal yas ilan etti ve olayın soruşturulması için bir komisyon kurdu. Musul Valisi Necım Cuburi kentte bir haftalık, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) de üç günlük yas ilan etmişti.

IKBY Sağlık Bakanı Saman Berzenci, düzenlediği basın toplantısında, Erbil'de 47, Duhok'ta ise 20 yaralının tedavi gördüğünü belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.