TEBA

Sözcü Avadi: Kürdistan Bölgesi'ne karşı tüm yükümlülüklerimizi yerine getirdik

Irak

Irak Hükümeti Sözcüsü Basım Avadi, Irak hükümetinin Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ne (IKBY) karşı tüm mali yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirtti.

Irak Hükümeti Sözcüsü Basım Avadi, Irak hükümetinin Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'ne (IKBY) karşı tüm mali yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirtti.

Avadi sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Federal hükümet Kürdistan Bölgesi'ne karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirdi ve çözüm sağlamak için büyük çaba gösterdi." ifadesinde bulundu.

Sözcü Avadi, “Haziran sonuna kadar Kürdistan Bölgesi'nin elindeki para miktarı, Kürdistan Bölgesi'nin fiili devlet harcamalarındaki payının üç katından fazlaydı. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi ne petrol ne de petrol dışı gelirleri teslim etmedi.” dedi.

"Federal bütçe kanununa göre bu gelirlerin teslim edilmesi gerekiyordu.” ifadesini kullanan Avadi, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kürdistan Bölgesi’nin karara uymamasına rağmen federal hükümet, bu suçu Kürdistan Bölgesi'ndeki Irak vatandaşlarına yıkmamak istedi. Bu nedenle Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesi'ne mali sorunlarını prosedürlere uygun olarak çözene kadar kredi verilmesine karar verdi.”

Avadi, "Diğer illerdeki vatandaşların hakları konusunda ne kadar ciddiysek, Kürdistan Bölgesi’ndeki vatandaşların hakları konusunda da o kadar ciddiyiz.” dedi.

Sözcü Avadi, ayrıca "Federal yasalara ve Anayasa çerçevesinde imzalanan anlaşmalara uymak, bütçeyi göndermenin ve güveni güçlendirmenin en kısa yoludur.” açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.