TEBA

Sokak köpeklerini toplama sürecine ilişkin açıklama

Irak

Erbil’de sayıları oldukça artan ve vatandaşları rahatsız eden sokak köpeklerini toplama kampanyasının yükselen sıcaklıklar nedeniyle yavaşladığı ancak önümüzdeki ay sürecin hızlandırılacağı bildirdi.

Erbil’de sayıları oldukça artan ve vatandaşları rahatsız eden sokak köpeklerini toplama kampanyasının yükselen sıcaklıklar nedeniyle yavaşladığı ancak önümüzdeki ay sürecin hızlandırılacağı bildirdi.

Erbil Sahipsiz Köpek Barınağı Müdürü Hemn Muhammed, Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) hükümetinin resmi medyasına yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar çoğunluğu Erbil çevresindeki mahallelerden olmak üzere 100'ün üzerinde sokak köpeği barınakta toplandı.” dedi.

Sokak köpeklerini toplama sürecinin bir aydır yavaş ilerlediğini dile getiren Muhammed, “Havaların sıcak olması nedeniyle süreç yavaşlamış durumda. Çünkü barınağa getirilen köpekler ameliyat ediliyor ve bu hassas bir süreç, ayrıca ortamın köpeklerin sağlığı açısından uygun olması gerekli.” diye konuştu.

Eylül ayından itibaren süreci hızlandıracaklarını vurgulayan Muhammed, Erbil'deki sokak köpeklerini toplamaya çalışacaklarını aktardı.

Erbil'de sokak köpeklerinin sayısındaki artışın ardından, yaşanan köpek saldırılarının da artmasıyla kent dışında sokak köpekleri için barınak yapılmasına karar verildi.

Barınak Erbil'in merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Lacana bölgesinde 20 dönümlük arazide inşa edildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.