TEBA

"Şeyhalla ve Surçiyan çarşısındaki yangın mağdurlarına tazminat ödenecek"

Irak

Erbil Valisi Umed Hoşnav, Şeyhalla ve Surçiyan çarşılarında çıkan yangında maddi zarara uğrayan esnaflara tazminat ödeneceğini belirtti.

Erbil Valisi Umed Hoşnav, Şeyhalla ve Surçiyan çarşılarında çıkan yangında maddi zarara uğrayan esnaflara tazminat ödeneceğini belirtti.

Hoşnav düzenlediği basın toplantısında, "Kürdistan Bölgesi Hükümeti tüccarların çalışması için tüm kolaylıkları sağlayacak, Surçiyan ve Şeyhalla pazarındaki yangının mağdurlarına kayıplarının birkaç katı yardım edilecek.” dedi.

Vali Hoşnav, yangında 200 bin dinarlık bir zarara uğrayan tüccarlara bir milyon dinar yardım yapılacağını kaydetti.

Pazar yerlerinde kurulan seyyar tezgahların yasadışı olduğunu kaydeden Hoşnav, "İhtiyaç sahibi tüccarlar işlerini yapsınlar diye hem belediye hem de valilik ve hükümet ekipleri tarafından bu durum görmezden geliniyor." ifadesinde bulundu.

Erbil'de Surçiyan pazarında 27 Mart’ta yangın çıktı. Herhangi bir can kaybı belirlenmezken ikinci el eşya satan yaklaşık 10 dükkanın yandığı bildirildi. Şeyhalla pazarında ise 5 Nisan çarşamba günü çok sayıda dükkanın yanmasıyla sonuçlanan büyük bir yangın çıktı. Her iki yangının da elektrik kaçağından kaynaklandığı bildirildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.