TEBA

Sefin Dizayi’den petrol sevkiyatına ilişkin açıklama

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Sefin Dizayi, ABD, Fransa ve İngiltere’li yetkililerin IKBY’den petrol sevkiyatının tekrardan başlaması amacıyla Bağdat ile Ankara arasındaki sorunları çözmeye çalıştığını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Sefin Dizayi, ABD, Fransa ve İngiltereli yetkililerin IKBY’den petrol sevkiyatının tekrardan başlaması amacıyla Bağdat ile Ankara arasındaki sorunları çözmeye çalıştığını belirtti.

Dizayi, Selahaddin Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir sempozyumda yaptığı konuşmada, IKBY’nin birkaç aydır petrol ihraç etmemesine rağmen, dünya enerji haritasında yerini açtığını belirtti.

IKBY’den petrol ihracatının tekrardan başlaması için uluslararası düzeyde çalışmalar yapıldığını bildiren Dizayi, “Kürdistan Bölgesi’nden petrol ihracatının tekrardan başlaması için ABD, Fransa ve İngiltere, Bağdat ile Ankara arasındaki sorunları çözmek için çalışıyor.” diye konuştu.

Dizayi, Paris'teki Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nin kararıyla 25 Mart’tan bu yana IKBY’de petrol ihracatının durdurulması sonucu “Irak’ın yaklaşık 5 milyar 500 milyon dolar mali zarara uğradığını” ifade etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.