TEBA

Seçim Komisyonundan aday kayıtlarına ilişkin açıklama

Irak

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun Erbil Ofisi tarafından Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) seçimleri için aday ve koalisyon kayıtlarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonunun Erbil Ofisi yetkilisi Ferhad Esad, açıklamasında IKBY parlamentosundaki 100 sandalyenin iller arasında dağılımına değinerek “Erbil'in 34, Süleymaniye'nin 38, Duhok'un 25 ve Halepçe'nin ise 3 sandalyesi olacak.” dedi.

IKBY parlamento seçimleri için koalisyonların, bağımsız aday ve siyasi parti adaylarının kayıtlarına ilişkin Esad, “Şu ana kadar bağımsız adaylar için yaklaşık 29, siyasi partiler için ise yedi kişi form aldı. Bağımsız adaylar için ücret bir milyon dinar, siyasi parti adayları için beş milyon dinar, koalisyon adayları için ise 10 milyon dinar ayrılacak.” ifadesinde bulundu.

Seçim Komisyonunun Erbil Ofisi yetkilisi Ferhad Esad, IKBY seçiminde adayların 25 yaşını doldurmuş olması gerektiğini bildirdi.

Bağımsız adayların, siyasi güçlerin adaylarının isimlerinin alınması için 14 Mart'ın son tarih olduğunu belirten Esad, 13-22 Mart tarihlerinde koalisyon aday listelerinin sunulması fırsatının da olduğunu kaydetti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.