TEBA

Seçim Komisyonu Kerkük Ofisi: Oylama süresince bir ihlal ve şikayet almadık

Irak

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Kerkük Ofisi, özel oy kullanma sürecinde seçim sürecini etkileyen herhangi bir ihlal veya şikayetin kaydedilmediğini doğruladı. 

Kerkük seçimlerini denetleyen Ofis Üyesi Hüseyin Abdulsade, Irak Haber Ajansı'na (INA) yaptığı açıklamada, "Özel oy kullanma süreci, 29 oy kullanma merkezinde ve 135 istasyonda başarıyla gerçekleştirildi ve katılım izni verilen kişi sayısı 57 bin 330 oldu." şeklinde açıklama yaptı.

Abdulsade, seçime katılım oranının yüksek olduğunu ve askeri personelin büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirterek, “Seçim Komisyonu, seçim sürecini etkileyen herhangi bir duruma dair şikayet almadı. Tüm gözlemciler ve kurumların temsilcileri, oy kullanma merkezlerinde bulundular; bu merkezler güvenlik kameraları ile güçlendirilmişti ve herhangi bir ihlal kaydedilmedi." dedi.

Aynı zamanda, Kerkük Ulusal Ofis Genel Müdürü Ali Salih, "Kerkük'te seçim yapmak büyük öneme sahip bir olaydı, çünkü il, son 18 yıldır il meclisi seçimleri görmemişti ve güvenlik güçlerinden büyük bir katılım gördük." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.