TEBA

Seçim Komisyonu: İl meclisi seçimleri için hazırlıklar başladı

Irak

Irak Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Galayi, yapılması planlanan il genel meclisi seçimlerinde yerli ve yabancı gözlemcilerin bulunmasının önemli olduğunu vurguladı.

Irak Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumana Galayi, yapılması planlanan il genel meclisi seçimlerinde yerli ve yabancı gözlemcilerin bulunmasının önemli olduğunu vurguladı.

Galayi, Irak Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun, bu yıl yapılması planlanan il genel meclisi seçimlerine hazırlandığını ve seçmenlerin isimlerini yenilemeye başladığını söyledi.

İl meclisi seçimlerine hazırlık çerçevesinde, Seçim Dairesi Başkanı Abbas Fetlavi’nin, maliyeti belirlemek, ihtiyaçları ve sandık başında gözlemci olarak çalışanları belirlemek için özel bir komisyon kurulması yönünde talimat verdiğini kaydeden Galayi, temel hazırlıklara başladıklarını ve devam ettiklerini ifade etti.

Galayi, Temsilciler Meclisi, il ve ilçe meclisi seçimlerine ilişkin kanunda yapılan üçüncü değişikliğe göre, oylamada biyometrik makbuzların esas alınacağını, elektronik sisteme ek olarak oyların elden de sayılacağını dile getirdi.

Komisyonun seçimlerin başarısında etkili rolü olan yerli ve yabancı gözlemcileri, uluslararası ve yerel kuruluşları, medya, siyasi partiler ile seçmenleri dikkate aldığını belirten Galayi, koordinasyonu sağlamak amacıyla seçim dairesi başkanı başkanlığında uluslararası gözlemcilerden oluşan bir komisyon oluşturulduğunu aktardı.

Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Galayi, “Irak Bakanlar Kurulu, yerel seçimler için gerekli bütçeyi sağlayacak ve seçim sürecini desteklemek için güvenlik, idari ve lojistik alanları kolaylaştıracak.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.