TEBA

Salihi: ITC, Türkmeneli'nin millî iradesini temsil eden yegâne kurumumuzdur

Irak

Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, "Irak Türkmen Cephesi, Türkmeneli'nin millî iradesini temsil eden yegâne kurumumuzdur." dedi.

Irak Meclisi Türkmen Grubu Başkanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, "Irak Türkmen Cephesi, Türkmeneli'nin millî iradesini temsil eden yegâne kurumumuzdur." dedi.

Salihi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kerkük, 2003 öncesinde yaşadığı Araplaştırma, 2003 sonrasında ise yaşamış olduğu Kürtleştirme politikasının ardından büyük bir demografik değişime maruz kalmıştır." ifadesini kullandı.

ITC Milletvekili Salihi, şunları kaydetti:

"Bu sebeplerden dolayı, Kerkük İl Meclis seçim sonuçları, asla Kerkük'ün asil kimliğini temsil etmeyecektir. Demografik değişimlere rağmen, Kerkük'ün bir Türkmen şehri olduğunu buradan bir kez daha vurguluyoruz.

Kerkük’te hiç kimsenin tek başına karar alma yetkisi yoktur. Bütün kesimlere de, Kerkük’ü eski günlerine geri döndürme gibi bir hayali olmamasını tavsiye ediyoruz. Nitekim böyle bir girişimde bulunanlar, diğer etniklerden fazla kendileri zararı görürler.

Kerkük’teki dengenin kalıcı olması adına da her bileşenin 16 aylık süreyle dönüşümlü olarak Valilik görevini sürdürmesi önerisini sunmaktayız.

Son olarak da, 'Irak Türkmen Cephe’miz, Türkmenlerin adına söz sahibi olan ve bu milleti temsil eden tek kurumdur' diyerek sözümüzü noktalıyoruz."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.