TEBA

Sadr: Amiri Koordinasyon Çerçevesi'nden ayrılsın

Irak

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın yakınlarından Salih Muhammed, Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri'nin müzakere çağrısına yanıt verirken, tüm illerdeki destekçilerini bugün Yeşil Bölge'deki göstericilere destek için sokaklara çıkmaya çağırdı.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın yakınlarından Salih Muhammed, Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri'nin müzakere çağrısına yanıt verdi.

Muhammed yaptığı açıklamada, Koordinasyon Çerçevesi ile müzakerelerin yapılması için Fetih Koalisyonu lideri Amiri'nin Koordinasyon Çerçevesi'nden çekilmesi gerektiğini söyledi.

 Koordinasyon Çerçevesi ile karşılıklı diyalog için Sadr Hareketi'nin bazı şartları olduğunu vurgulayan Muhammed, şartları şu şekilde sıraladı:

1. Hadi Amiri'nin Koordinasyon Çerçevesi'nden çekilmesi.

2. Hadi Amiri'nin Sadr'ın bakanının "spikerci" dediği Nuri el Maliki'nin ses kayıtlarını kınaması gerekiyor.

3. Uygulanmayan reform belgesini imzalayanlar arasında sen de vardın. Şimdi reform diyaloğunun uygulanmasını kim garanti edebilir? Irak'ı yolsuzluktan kurtarmak için garanti vermelisin.

Muhammed ayrıca, Necef dışındaki tüm illerdeki destekçilerini bugün saat 17.00'de Yeşil Bölge'deki göstericilere destek için sokaklara çıkmaya çağırdı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.