TEBA

Revaz Faik: Federal Mahkemenin kararı memurları doğrudan etkiliyor

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Revaz Faik, Federal Mahkemenin kararının Erbil ile Bağdat arasındaki uzlaşma zeminini bozacağını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Revaz Faik, Federal Mahkemenin kararının Erbil ile Bağdat arasındaki uzlaşma zeminini bozacağını belirtti.

Faik, Federal Mahkemenin Bağdat'tan IKBY’ye bütçe gönderilmesinin iptaline ilişkin son kararı hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

IKBY Parlamento Başkanı Faik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Federal Mahkemenin kararı, maaşlı çalışanların ve kamu hizmetlerinin haklarına doğrudan zarar vermenin yanı sıra Kürdistan Bölgesi ile Bağdat arasındaki mutabakat zeminini de bozmakta. İş birliğinin ve karşılıklı güvenin geleceğini tehlikeye atmaktadır."

-IKBY Parlamentosundan açıklama

IKBY Parlamentosundan da Federal Mahkemenin kararına ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada, "Ne yazık ki, Irak Federal Mahkemesi bir kez daha Kürdistan halkının haklarına aykırı bir karar daha vererek, Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Federal hükümet arasında daha fazla anlaşma ve koordinasyon umutlarını büyük ölçüde azalttı ve gerginliğin başlangıcı oldu." ifadelerine yer verildi.

Federal Mahkemenin anayasaya ilkelerine uygun olması gerektiği belirtilen açıklamada, "Federal Mahkeme, Kürdistan halkının hak ve kazanımlarını dikkate almadan defalarca karar verdi. Tüm kurumun anayasaya uygunluğu konusunda şüpheler olsada, anayasanın ilkelerine uygun olarak kurulmalı, tüm toplulukların haklarına saygı göstermeli ve herkes arasında adalet ve eşitliği sağlamalıdır." denildi.

Federal Mahkemenin kararının, memurlar ile halkın hayatını ve kamu hizmetlerini doğrudan etkileyeceği vurgulayan açıklamada, kararın Bağdat ile Erbil arasında devam eden ve bir sonuca bağlanması beklenen görüşmeleri de "olumsuz" etkileyeceği kaydedildi.

Açıklamada, kararın iptal edilmesi ve diyaloga başvurulması yönünde çağrı yapıldı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.