TEBA

Revaz Faik: Bağdat'a götürdüğünüz kavgada kimse başarılı olamadı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Başkanı Revaz Faik, "Bağdat'a götürdüğünüz kavgada kimse başarılı olamadı, bu kavga kendi parlamentomuzda yapılmalıydı." dedi.

Parlamento Başkanı Faik, bütçe tasarısının onaylanmasıyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımda bulundu. Faik, “Irak genel bütçesi onaylandı. En kötü koşullarda kurumları anayasaya ve yürürlükteki yasalara uygun olarak görevini yapan bir ülkeyi tebrik ederiz. Siyasi irade ne kadar tutarsız olursa olsun kurumsal çalışmanın yönünü değiştirmez. Eleştiri ve eksikliklere rağmen, insanlar kuruluşlara hala umutla bakıyor.” ifadelerine yer verdi.

Revaz Faik, "Bölgemizde 5 yıllık parlamento dönemi sona erdi ve parlamento ve milletvekilleri mantıksız gerekçelerle en önemli görevlerinden mahrum bırakıldı." dedi.

Ayrıca IKBY Parlamento Başkanı Faik, “Bağdat’a götürdüğünüz kavgayı kimse kazanamadı. Bunu kendi parlamentomuzda yapmalıydık. Kendi evlatlarımız belirlemeliydi. Seçim vaatleri yerine getirilmeliydi, burada birbirimizin etini de yesek kemiğini kırmazdık. Hiçbir şey yapmayın, sadece kesilen maaşların geri ödenmesine ilişkin maddenin oylanma sürecine bakın, o zaman statümüze vatandaşlarımıza, kendimize ve kuruluşlarımıza neler yaptığımızı anlarsınız.” şeklinde açıklama yaptı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.