TEBA

Reşid: Irak ekonomik olarak güçlü bir konumda

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak'ın güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu ve projeleri hayata geçirebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Reşid, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı Zirvesi (COP27) kapsamında bulunduğu Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Reşid'in Şerm eş-Şeyh kentinde İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği bildirildi.

Teröristlere karşı savaş sırasında Irak halkının yaşadığı ekonomik zorluklarından bahseden Reşid, "Şu anda Irak, evlatlarına hizmet edecek projeleri hayata geçirebilecek kadar güçlü bir ekonomik konumda." dedi.

İklim değişikliğine de dikkat çeken Reşid, "İklim değişikliği tüm insanlığı etkiliyor ama en çok zararı Irak gördü." ifadesini kullandı.

Irak ile İngiltere arasındaki ilişkilerin arttırılmasının önemine değinen Bakan Cleverly, özellikle iklim değişikliği ile mücadele ve çevre koruma konusunda koordinasyon sağlanmasının önemini vurguladı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.