TEBA

Reşid: “Irak bir tehdit veya kriz kaynağı değil”

Irak

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak’ın komşu ülkeler ve dünya için bir tehdit kaynağı olmadığını kaydetti.

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak’ın komşu ülkeler ve dünya için bir tehdit kaynağı olmadığını kaydetti.

Reşid, Irak büyükelçileri ve dünya diplomatik elçilerinin Bağdat'ta katıldığı yedinci konferansta yaptığı açıklamada, "Irak geçmişte ülkelerle diplomatik ilişkilerde önemli ilerleme kaydetti. Irak, diktatörlük rejiminin muamelesi nedeniyle dünya ülkeleri ile diplomatik ilişkilerin zayıf olduğu bir dönemden geçti.” dedi.

Cumhurbaşkanı Reşid, hükümetinin diplomatik ilişkileri geliştirme çabalarına dikkat çekerek, "Mevcut hükümet dünyayla diplomatik ilişkilere büyük önem veriyor. Bu amaç için çok ciddi bir şekilde çalıştık. İlişkilerin başarısının bir kısmı kutuplaşmayı önlemek ve ortak çıkarlar üzerinde çalışmak ve ulusal egemenliğe saygı göstermekten geçti.” ifadesinde bulundu.

Reşid, "Irak her zaman diplomatik ilişkilerini geliştirmeye çalışmıştır ve bu amaçla tüm kabinelerdeki dışişleri bakanları bu sorumluluğu üstlenmişler, hedeflerine ulaşmak ve ilişkileri istedikleri en iyi duruma getirmek için Irak diplomasisini en iyi şekilde temsil edebilmişlerdir. Irak bir tehdit veya kriz kaynağı değil.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Reşid, Irak'ın dış politikasının, krizleri yapıcı diyalog yoluyla ve en yüksek çıkarları dikkate alarak aşmak için koordinasyona dayandığını, krizlerin çözümünde etkili bir faktör olmayı ve birlikte yaşama ve barış için elverişli bir bölgesel ortam yaratılmasına yardımcı olmayı istediğini söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.