TEBA

Planlama Bakanlığı: Irak'ın nüfusu 43 milyonu aştı

Irak

Planlama Bakanlığı, Irak'ın nüfusunun bu yıl 43 milyon 324 bine ulaştığının tahmin edildiğini açıkladı.

Planlama Bakanlığı, Irak'ın nüfusunun bu yıl 43 milyon 324 bine ulaştığının tahmin edildiğini açıkladı.

Planlama Bakanlığının Basın Ofisinden yapılan açıklamada, "Planlama Bakanlığı gelecek yıl genel nüfus sayımı yapmak için çalışıyor." denildi.

Açıklamada, 2024 yılında nüfus sayımının kapsamlı ve eksiksiz bir veri tabanı oluşturarak hizmet etmek ve gelişmek amacıyla gerçekleştirileceği kaydedilirken, “Hükümet, nüfus sayımının yapılması için gerekli masrafları sağladıktan sonra, nüfus sayımının yapılması için uygun koşulların yaratılmasına da büyük özen göstermiştir.” ifadesi kullanıldı.

Planlama Bakanlığının açıklamasında ayrıca, "Komisyon, nüfus sayımının yürütülmesine ilişkin ayrıntılı planı onaylamak için önümüzdeki birkaç gün içinde önemli bir toplantı yapacak." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Irak'ın 2023 yılı nüfusu 43 milyon 324 bin kişi olarak tahmin ediliyor. Yıllık nüfus artış hızı ise yüzde 2,5. Toplam nüfus içinde erkeklerin oranı %50,5, kadınların oranı %49,5. 15 yaş altı nüfusun oranı toplam nüfusun yaklaşık %40'ını oluştururken, 15-64 yaş arası nüfusun oranı %57. Genç yaş grubu %28'ini oluşturmaktadır.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.