TEBA

Planlama Bakanlığı açıkladı: Bir milyon Iraklı çocuk...

Irak

Irak Planlama Bakanlığı istatistikleri, bir milyon Iraklı çocuğun gıda, sağlık ve eğitimden mahrum kaldığını, ayrıca bu çocukların bir kısmının yasal yaşa gelmeden çalıştırıldığını gösteriyor.

Planlama Bakanlığı Sözcüsü Abdulzehra Handavi, “Son yıllarda ülkede yaşanan zor durumdan, özellikle terör, salgın hastalıklar ve ekonomik krizlerden etkilenen çocuklar, toplumsal kesimin yaklaşık %40’ını temsil ediyor.” açıklamasında bulundu.

Sözcü Hındavi açıklamasında, “Bir milyon çocuk gıda, sağlık ve eğitim sıkıntısı çekiyor ayrıca bunların %5'i çalışıyor; bu da çocukların yaşadığı şiddeti açıklıyor.” sözlerine yer verdi.

Planlama Bakanlığı Sözcüsü açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Bakanlık, yoksullukla mücadele için beş yıllık bir strateji üzerinde çalışıyor. Öğrencilere mali yardım, hükümetin yoksulları ve onların eğitimlerini tamamlamalarını desteklemek ve kız çocuklarını eğitimlerini tamamlamaya teşvik etmek için aldığı önlemler arasında yer alıyor.”

Irak Meclisi Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Dünya Şamari ise Sabah Gazetesine yaptığı açıklamada, “Çocukların çıkarına en uygun yasalara ve onların eğitimini olumlu yönde etkileyecek her şeye odaklanacağız.” dedi.

Şamari, ayrıca “Bütçenin 52. maddesi, aileleri çocuklarını okula göndermeye teşvik edecek bir faktör olarak, sosyal yardım kapsamındaki ailelerin çocuklarına okula gitmeleri için 30 bin dinar ödenmesini onaylıyor.” ifadesini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.