TEBA

‘PKK’nın Kürdistan Bölgesi topraklarını komşu ülkelere saldırmak için kullanmamasını talep ediyoruz’

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Uluslararası Örgüt Raporları Değerlendirme Komitesi Koordinatörü Dindar Zebari, 2021 yılında terör örgütü DEAŞ tarafından 257 saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. 

Zebari, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Geçen yıl, pusular, doğrudan saldırılar, intiharlar, sahte kontrol noktaları, adam kaçırmalar ve füzelerle 257 terör saldırısı gerçekleştirildi, saldırılarda 387 kişi şehit oldu, 518 kişi yaralandı ayrıca, 37 kişi kaçırıldı.” dedi.

Çatışmalar ve sınır bombardımanlarına değinen Zebari, şu ifadelerde bulundu:

“Geçen yıl, 216 hava saldırısı, 403 topçu ve 8 kara saldırısı kaydedilen 626 sınır bombardımanı yaşandı. PKK ve diğer silahlı oluşumlardan Kürdistan Bölgesi topraklarını komşu ülkelere saldırmak için kullanmamalarını talep ediyoruz. Komşu ülkelerden de sınır bölgelerinde sivillerin yaşadığını ve bombardımanlar nedeniyle evlerinin ve canlarının tehlikede olduğunu göz önünde bulundurmalarını istiyoruz.”

IKBY’nin demokratik değerler için iyi bir örnek olduğunu dile getiren Zebari, IKBY’nin Kızılhaç Komitesi ve UNAMİ ile anlaşma içerisinde olduğunu ve bu anlaşmalar kapsamında hapishaneleri ziyaret edebileceklerini belirtti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.