TEBA

Piştivan Sadık: “ITC ile ilişkilerimizin daha da güçlenmesini umud ediyoruz”

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Piştivan Sadık, Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) kuruluşunun 29. yıl dönümünü kutladı.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Piştivan Sadık, Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) kuruluşunun 29. yıl dönümünü kutladı.

Sadık, ITC Erbil İl Başkanlığında ITC’nin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kabul törenine katıldı.

Bakan Sadık, ITC’ye ziyaretinin ardından TEBA’ya yaptığı açıklamada, “ITC’nin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Başbakan Mesrur Barzani’yi temsilen Irak Türkmen Cephesi’ni ve Aydın Beyi tebrik etmek için bugün buraya ziyaret gerçekleştirdim.” ifadesinde bulundu.

“Türkmen Cephesi, halka hizmet etmeyi başaran ve hükümete katılan bir partidir.” diyen Sadık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı Aydın Maruf, Kürdistan Bölgesi’nin 9. kabinesinde üyedir. Kürdistan Demokrat Partisi olarak da Irak Türkmen Cephesi ile ilişkilerin güçlendirilmesini umud ediyoruz.”

Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil’e gerçekleştirdiği ziyarete değinen IKBY Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanı Piştivan Sadık, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürdistan ve Irak’a yaptığı ziyaret, Irak, Kürdistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için iyi bir fırsattır.” açıklamasında bulundu.

ITC Ne Zaman Kuruldu?

Irak Türkmen Cephesi, 24 Nisan 1995 yılında Erbil’de kurulmuştur.

Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) kuruluşu Irak Milli Türkmen Partisi, Türkmeneli Partisi, Türkmen Bağımsızlar Hareketi, Türkmen Kardeşlik Ocağı, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği gibi oluşum ve partilerin bir araya gelmesiyle sağlandı.

ITC’nin ilk kurultayı 4-7 Ekim 1997’de Erbil’de yapılmıştır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.