TEBA

“Petrol ihracatına yeniden başlamak için acele edilmeli”

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Bakanlar Kurulu tarafından federal hükümete petrol ihracatının yeniden başlamasına yönelik hazırlıkları hızlandırması çağrısında bulunuldu.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (KBY) Bakanlar Kurulu tarafından federal hükümete petrol ihracatının yeniden başlamasına yönelik hazırlıkları hızlandırması çağrısında bulunuldu.

IKBY Hükümeti Bakanlar Kurulu, Mesrur Barzani başkanlığında bugün toplandı.

Irak Bakanlar Kurulu toplantısında Bağdat ile petrol meselesi hakkındaki yürütülen görüşmeler hakkında konuşan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, IKBY’nin yetki ve anayasal hakları çerçevesinde petrol ihracatının en kısa sürede yeniden başlatılmasına hazır olduğunu belirterek Bağdat’tan da acele etmesini beklediklerini kaydetti.

IKBY Bakanlar Kurulundan yapılan açıklamaya göre, toplantının ilk gündeminde Erbil ile Bağdat arasında IKBY petrolünün yeniden ihracatı konusunda yürütülen müzakereler yer aldı.

Barzani ve ilgili bakanlar, Irak Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Hayan Abdulgani başkanlığındaki Irak heyeti ile yapılan görüşmelerin sonuçlarına ilişkin kabineye bilgi verdi.

IKBY’nin yetki ve anayasal haklarına saygı çerçevesinde petrol ihracatının en kısa sürede yeniden başlatılması konusunda hazır olduğunu belirten Barzani, “Federal hükümetten ilgili taraflarının sürecin yeniden başlamasına yönelik hazırlıkları tamamlamak için acele etmelerini umuyoruz.” dedi.

Toplantıda ayrıca bazı bakanlıkların iç gelirlerinin yeniden yapılandırılması ve bu gelirlerinin bir kısmının hizmet projelerinde kullanılmasına ilişkin öneriler görüşüldü.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.