TEBA

Pakistan Dışişleri Bakanı Bağdat'ta

Irak

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari ve beraberindeki heyet, resmi ziyaret kapsamında başkent Bağdat’a ulaştı.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sahaf basına yaptığı açıklamada, Bilaval Butto Zerdari’nin resmi ziyaret kapsamında bugün Bağdat’a ulaştığını ve üst düzey yetkililerle bir araya geleceğini söyledi.

Sözcü Sahaf, ziyaret kapsamında biri diplomatik vatandaşlığı kolaylaştırma, ayrıca Irak ile Pakistan arasında kültürel iş birliği olmak üzere iki mutabakat zaptı imzalanacağını ifade etti.

Zerdari, Bağdat ziyareti kapsamında ilk olarak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyi ile bir araya geldi. Görüşmede, Irak ile Pakistan arasındaki ortak askeri iş birliği ele alınırken, Irak ile Pakistan'ın güçlü ilişkileri olduğuna dikkat çekildi.

İki bakan görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

Bakan Hüseyin, yaptığı açıklamada, "Pakistan ile diplomatik pasaport sahiplerine vize muafiyeti konusunda bir mutabakat zaptı imzaladık. Irak Kültür Bakanı ile Pakistan Dışişleri Bakanı arasında Irak ile Pakistan arasında kültür alanında iş birliğine ilişkin bir mutabakat zaptı daha imzalandı." dedi.

Irak ve Pakistan'ın yakında Pakistanlı ziyaretçilerin Irak'a gelişiyle ilgili başka bir mutabakat zaptı imzalayacağını da belirten Bakan Hüseyin, Pakistan ile ilişkileri güçlendirmeye çalıştıklarını ve Pakistan'ın Irak'a olan borç sorununu çözmek için bir komisyon kurulduğunu söyledi.

Pakistanlı Bakan Zerdari ise iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için Bağdat'ı ziyaret ettiğini dile getirerek, "Irak ve Pakistan, bölgede barışın desteklenmesine katkıda bulundu." ifadesini kullandı.

Irak'ın gerçek bir dost olduğunu kaydeden Pakistanlı Bakan, "Irak'a gelen Pakistanlı ziyaretçiler için Kerbela'da bir merkez açmaya çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.