TEBA

Neçirvan Barzani: Sorunları çözmek için birlikte çalışmalıyız

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, siyasi partilere sorunları çözmek ve güçlükleri aşmak için birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Mayıs Devrimi'nin 47. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Barzani mesajında, "Kürdistan'daki tüm siyasi güçlerin ve toplulukların birlik ve beraberliğin temeli" olduğunu belirtti.


Barzani, “Kürdistan Bölgesi'nin federal yapısını, kazanımlarını ve anayasal haklarını korumak ve daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemek için sorunları çözmek ve zorlukların üstesinden gelmek için birlikte çalışacağız." dedi.

“26 Mayıs devriminin yıl dönümünde, o zor zamanlarda dirilişin meşalesini yeniden yakan, Kürdistan halkında özgürlük umudunu yeşerten şehitlerimizi ve kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.


Merhum Barzani liderliğindeki büyük Eylül Devrimi'nin devamı olarak Mayıs Devrimi Kürt halkının özgürlük iradesini, ne kadar büyük olursa olsun, hiçbir gücün, hiçbir komplonun kıramayacağını kanıtladı.

Neçirvan Barzani, “Merhum Barzani liderliğindeki büyük Eylül Devrimi'nin devamı niteliğindeki Mayıs Devrimi, ne kadar büyük olursa olsun hiçbir gücün ve komplonun Kürt halkının özgürlük iradesini kıramayacağını kanıtladı. Bu nedenle Kürt halkı tüm fedakarlığıyla Mayıs Devrimi'nde yeniden ayağa kalktı ve tüm güç ve bileşimiyle Mart 1991 ayaklanmasında zaferini taçlandırdı.” ifadesinde bulundu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.