TEBA

Neçirvan Barzani: Irak'ta anayasa tam olarak uygulanmalı

Irak

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani başkent Bağdat’a ziyaret gerçekleştirdi.

Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani başkent Bağdat’a ziyaret gerçekleştirdi.

Barzani’nin Bağdat’a gerçekleştirdiği ziyaretin amacının eski Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi'nin Başkanı Muhammed Bakır Hakim'in vefatının yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılmak için olduğu bildirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Başbakan Muhammed Şiya Sudani, Meclis Başkanı Muhammed Halbusi ve çok sayıda yetkili katılıyor.

Barzani, törende yaptığı konuşmada, "Anayasa, Irak'taki tüm toplumlar arasındaki siyasi ve sosyal bir sözleşmedir ve şu anda olduğu gibi göz ardı edilmemeli, tam olarak uygulanmalı ki halk kendisini Irak'taki siyasi süreçten uzak görmesin.” dedi.

Neçirvan Barzani, "Tüm Irak halkının hakları anayasaya göre garanti altına alınmalı ve Irak'taki yönetim sistemi federal olmalıdır." ifadesini kullandı.

Anayasanın uygulanmasına ilişkin Barzani, "Kürdistan Bölgesi olarak, anayasanın uygulanması ve hükümetin kurulması konularında Başbakan Muhammed Şiya Sudani'ye desteğimizi yineledik. Umarız anlaşma hükümleri yakında hayata geçirilir." açıklamasında bulundu.

Necef'te, Hazreti Ali'nin Türbesi önünde 2003'te meydana gelen patlamada, aralarında Ayetullah Muhammed Bakır Hakim'in de yer aldığı 84 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.